Защо е важно да инсталирате качествена брава на входната си врата?

19 ян., 2022

Защо е важно да инсталирате качествена брава на входната си врата?От качеството на бравата, която затваря входната врата на дома ви, зависи много. Не е задължително да имате ценни вещи и пари в дома си, за да помислите за своята сигурност. Обикновената секретна ключалка е ненадеждна и нерентабилна като съотношение цена/период на експлоатация. В следващите редове ще разгледаме защо е разумно да закупите и монтирате качествена брава на входната си врата?

Какво ви гарантира доброто заключване?

Качествените заключващи механизми създават на своите собственици преди всичко удобство. Основната им функция е да направят жилището ви недостъпно за неканени гости, а в това отношение бравите с висока степен на сигурност се справят успешно. Сложното заключване не е сложно за самите ползватели, дори напротив.

Съвременните електрически и електромагнитни врати ви позволяват да отворите бързо и лесно входната си врата, без да ровите безкрайно в джобове и чанти за намирането на връзката метални ключове. Някои от чиповите ключове действат безконтактно. При използването им не се налага дори да допирате чипа на ключа до четеца на бравата. Можете да си отключите, без да оставяте торбите с покупките.

Висококачествените електромагнитни брави на утвърдени производители имат много здрави механизми и безкрайно дълъг работен живот. Дори механичните модели са със заложен огромен брой цикли на заключване и отключване. Веднъж монтирани, те рядко се нуждаят от допълнителна поддръжка и ремонт в процеса на експлоатация.

От къде можете да закупите качествена брава?

Местата, от където можете да закупите качествена заключваща система, са по-малко, отколкото си предполагате. Един от най-добрите варианти за покупка на добър заключващ хардуер са ключарските фирми. Някои от тях, като фирма Цайс 51 са оторизиран доставчик и сервиз на бравите на най-престижните марки, сред които: Gerda Titan, Abloy, Mauer и Fiam.

Въпросната ключарска компания ще ви предложи добра цена за продукт, отговарящ на вашите нужди и бюджет. И не само това – ще можете да се възползвате от професионална консултация относно избора на конкретен продукт. За неспециалист е невъзможно да определи кой модел брава ще бъде най-подходящ за конкретен модел врата, съобразно начина, по който тя е монтирана.

Професионалната инсталация – ключът към дългосрочна и безпроблемна работа на заключването

Монтажът на сложна система за заключване не може да се извърши от непрофесионалист. Системите с анти взлом защита изискват да се направи скрит монтаж на патрона, за да се предотврати неговото умишлено повреждане и манипулиране. Дори четците при някои електронни системи остават скрити. Това е задача, с която обикновен майстор няма да може да се справи.

Не на последно място е гаранцията. Висококачествената услуга и добрият продукт се предоставят на клиента с гаранция за качество и съответствие с установените стандарти. Фирмата, извършила продажба и монтаж на бравата, поема отговорността за нейната безпроблемна работа.

Не подценявайте качеството на бравата, която ще инсталирате на входната си врата, защото в даден момент може да се окаже невъзможно да се приберете у дома. Свържете се с реномирана ключарска компания, която има експертния капацитет да ви препоръча подходящо за нуждите ви решение.

Специализираната ключарска фирма разполага също с техническите средства за правилен монтаж, а при нужда и за ремонт на повреди с всякаква сложност. Цената? Тук всичко е индивидуално. Тя зависи от сложността на операцията, спешността на поръчката и обема на работата, която трябва да се извърши.

Източник: kliuchove.com