Изкуството да избираме правилно мебели

26 ян., 2022

Изкуството да избираме правилно мебелиМебелите играят огромна роля при изграждането на стилен и модерен интериор. Те могат да превърнат дадено пространство в красиво и приятно кътче, но също и да влошат значително визията на целия ви дом. Когато купуват мебели за дадена стая, хората обръщат внимание на това как изглежда дадено изделие и как се вписва то в интериорния стил на помещението. Това не е грешен подход, но и далеч не е достатъчно.

На какво е важно да се обърне внимание при избора на мебелировка?

Улисани в дизайни, размери и разцветки, когато избираме мебели, често не обръщаме внимание на това какви ергономични свойства и технически характеристики има съответното изделие. А това са всъщност въпросите, които трябва да бъдат зададени на първо място, защото те ще ни помогнат да разкрием качеството на продукта и неговия експлоатационен живот.

Не забравяйте, че всяка мебел трябва да отговаря на утвърдените стандарти, които са официално декларирани и представени от производителя. Всяко отклонение от стандартите за качество се счита за неприемливо. Ако решите да купувате мебели онлайн, е важно да изберете коректен и утвърден търговец като магазин Мебели за всеки, където всеки параметър на изделията е точно и изчерпателно упоменат.

За да сравните изискванията, указани в установените стандарти, е необходимо да сте информирани коректно за всички характеристики на съответното мебелно изделие. Без изчерпателно посочени технически данни, е почти невъзможно да разберете колко дълго ще ви служи съответната мебел. Материалът е сред ключовите детайли. За периода на използване на мебелите, от голямо значение е дали са направени от масив или от ПДЧ.

Например, ако купувате маса, обезателно трябва да направите преценка за нейната стабилност. Същото условие важи и за табуретки, шкафове и обикновени трапезни столове. От значение е не само материалът, но и качеството на мебелния обков. Пантите определят дали вратите на шкафове и гардероби ще се затварят леко, плавно и плътно, или ще увиснат на първата година.

При избора на кои видове мебели е необходимо да бъдем най-внимателни?

Всяка мебел, която ще влезе в дома ви, ще определи в известна степен нивото на комфорт и естетическа наслада. По-важно е обаче да помислите за своята безопасност и тази на вашето семейство. Никога не купувайте нискокачествено обзавеждане за детска стая. Рафтове, които могат внезапно да се разглобят или откачат от стената, застрашават живота и здравето на най-скъпото ви същество.

Същото е валидно и за леглата. Както вашата спалня, така и леглото на детето ви трябва да бъдат надеждно и здраво сглобени. Материалите е редно да са екологично чисти, а лаковите покрития да не отделят токсични вещества и неприятни миризми в помещението. И понеже повечето изделия тип корпусна мебел се доставят в разглобено състояние, надеждният монтаж е ключът към дългото и безопасно използване на мебелите.

Ако не сте напълно уверени в своите технически способности, поверете монтажа на професионалист. Утвърдени търговци на обзавеждане като Мебели за всеки предлагат професионален монтаж на закупените изделия. Не се колебайте да се възползвате от тази услуга. Тя няма да натовари много семейния ви бюджет, а дори напротив – ще ви помогне да спестите пари.

Имайте предвид, че мебелите от ПДЧ не търпят повторно завиване на винтовете. Една неволна грешка при сглобяването от ваша страна, и може да се окаже, че сте повредили фатално един красив, практичен и качествен продукт, за който сте похарчили не малко пари.

Статията е предоставена от mebelizavseki.bg