Чаршафи с ластик – тайната на пълноценната почивка

26 юли, 2022

Чаршафи с ластик

Искате ли чаршафите ви да бъдат идеално изпънати и да не се изваждат и нагъват през нощта? Има едно много просто решение – чаршафи с ластик. Можете да ги купите като единични бройки, но по-добрият вариант е в комплект с плик за завивка и калъфки за възглавници. Тук ще поговорим за ластичните чаршафи – тези, които крият тайната на пълноценната почивка.

Защо е важно чаршафът да бъде идеално изпънат?

Проблемът с намачканите и събрани на топка чаршафи не касае единствено естетиката, макар че, не можем да не признаем, че такава гледка предизвиква неприятни емоции. По-неприятното в случая е, че нагънатият и изместен чаршаф влошава качеството на съня. Не е нужно да сме твърде изнежени и капризни, за да отчетем неприятното усещане при разместване на чаршафа като факт.

Почти няма човек, който да не се чувства много по-спокойно, когато завивките на леглото му създават приятно усещане при допир до тялото. Не е възможно множеството гънки да не бъдат регистрирани от тялото. Дори унесени в дрямка, усещаме, че чаршафът се е разместил или нагънал и това започва леко да ни изнервя, докато накрая се събудим напълно. Край на пълноценната почивка.

Неслучайно в специализираните магазини за спално бельо започнаха да предлагат разнообразие от спални комплекти и единични чаршафи с ластик. Едно чудесно място за покупка на луксозни изделия от висококачествен текстил е онлайн магазин Pilo. Ако чаршафът продължава да ви изнервя, посетете този сайт и си поръчайте ластични спални покривки.

Особености на дизайна

Производителите на спално бельо разбраха, че хората имат нужда от решение, което да държи чаршафите им здраво фиксирани и идеално изпънати. За тази цел, те добавиха ластик, пришит към външните ръбове на тъканта. Предвидена е и дълбочина, така че матракът да може да се пъхне в чаршафа и да бъде един вид облечен в него.

За да могат да издържат на допълнителното натоварване, чаршафите с ластични ленти се изработват от еластични памучни материи. Предлагат се в множество вариации на десена – от едноцветни до модели с пъстри шарки и дори с 3Д изображения. Като размер, можете да намерите всякакви варианти – за единично легло, за персон и половина и за спалня. Размерите са съвместими със стандартните размери на матраците.

Практичният чаршаф с ластик има редица предимства, сред които:

  • Не се нуждае от гладене. Чаршафът е винаги идеално гладък, защото матракът го държи изпънат;
  • 100% комфорт по време на сън. На такъв чаршаф можете да се отпуснете напълно и да заспите. Ние усещаме с тялото си дори насън всяка неравност. Чаршафът на ластик не се свлича и не образува гънки;
  • Хигиеничен. Закрепеният с ластици чаршаф не се движи и предпазва матрака от замърсяване – прах, пот и др. Изпирането му е по-лесно от почистването на калъфа на матрака.

И все пак, за някои хора чаршафите с ластик имат известни недостатъци. Например, трудно бихте могли да сгънете идеално чаршафа, когато той има ластична лента, която го държи събран. Има просто решение на този проблем – навийте чаршафа на руло. Друг недостатък е нуждата да се търси максимална съвместимост с размера на матрака. Това е така, затова препоръчваме да четете внимателно етикецията, посочваща размера.

В онлайн магазин Pilo всички изделия имат описания, в които размерите са коректно посочени.