Банята – защо е разумно да се обзаведе с мебели по поръчка?

20 ное., 2022

Банята – защо е разумно да се обзаведе с мебели по поръчка?

Банята е едно от помещенията, в които нямаме особен избор, що се касае до мебелите. Малките пространства не позволяват дори да се мисли за мебели – санитария и малко тоалетно шкафче с огледало е всичко, за което можем да си мечтаем. За хората с по-големи бани е разумно да поръчат мебели по поръчка. Какво и как могат да изберат? Ще разгледаме в следващите редове.

Как се поръчват мебелите за банята?

Първата стъпка включва намирането на добра мебелна компания, способна да реализира дори най-налудничавите дизайни, поръчани от нейните клиенти. Имайте предвид, че не всеки производител на мебели може да изработи сложни детайли и конфигурации, поради липсата на специално професионално оборудване.

Добрите мебелни производители, сред които е компанията Ерастил, са готови да изпълнят всяко желание на своите клиенти, дори ако то граничи с лудост. Експертите на фирмата извършват напълно безплатно замерване на място, планирайки дизайна на мебелния продукт съобразно площта и архитектурните особености на помещението.

На клиента се предоставят няколко варианта на готовите изделия под формата на 3D компютърна графика. Освен външния вид, поръчителят избира и материалите, от които ще се изработят мебелите за банята. Това включва не само материал за корпуса, но и суровините за фасадата, мебелния обков и механизмите за затваряне на врати и чекмеджета.

Дизайнът е изцяло съобразен с вкуса на поръчителя и неговите виждания за удобство. Изпълнителят може да направи някои предложения, изхождайки от общата концепция на интериора и това какво е възможно и какво не може да се използва в една баня. Неслучайно предварителните разговори и консултации със специалист са най-важният етап.

Към реална поръчка и изготвяне на договор се пристъпва едва след като клиентът е избрал дизайна на мебелите и му е предоставена ценова оферта, която се вмества в неговия бюджет. В договора се вписва крайния срок за изработка на обзавеждането, така че клиентът може да потърси правата си при неспазени договорки.

Какви мебели са подходящи за банята?

Когато говорим за мебели в банята е трудно да си представим някакво разхищение на оскъдното пространство. Обикновено се избират отделни малки модули или асиметрични композиции, притежаващи уникален дизайн с неповторимо очарование, максимално удобство и функционалност.

Мебелните изделия, които могат да се изработят за банята включват:

  • Стенен шкаф: Използва се като място за съхранение на аксесоари за баня, комплекти кърпи за гости и др. Обикновено вътрешното оформление е с рафтове, но в отделни случаи може да бъде в комбинация с малък брой чекмеджета.Вратите могат да бъдат както със стандартно, така и с горно отваряне;
  • Пенали: Това са отворени рафтове, които съчетават функционални и декоративни свойства. В някои от зоните за съхранение могат да се поставят козметика и лични хигиенни принадлежности, а в други да се наредят различни декоративни предмети – ароматни свещи, саксийно цвете, миди, фигурки и т.н.;
  • Шкаф за мивка или плот: Това е друг мебелен продукт, който има не само функционална, но и декоративна роля. Свободно стоящите модели са чудесно решение за скриване на комуникационни тръби и сифона на мивката. Те предлагат допълнително пространство за съхранение не само на аксесоари за баня, но и на уреди, като сешоар, електрическа самобръсначка, епилатор и др.

Изборът на материали, когато говорим за банята, не е задължително да бъде минимален. Доста производители изработват по поръчка дори мебели от естествено дърво. Материалите се подбират внимателно, като се дава предимство на тези с висока влагоустойчивост. Материалите базирани на дървесина преминават допълнителна обработка против гниене.