Дизайнерски гардероб по поръчка – с какво е по-добър от готовите изделия?

24 ное., 2022

Дизайнерски гардероб по поръчка – с какво е по-добър от готовите изделия

Гардеробите с плъзгащи се врати са от този тип мебели, които днес задължително присъстват във всеки дом. Не във всяка стая обаче може да се инсталира гардероб със стандартни размери. Той може да не пасва на височина или широчина и изобщо да не се вписва в цялостната концепция на собствениците за дизайн, функционалност и цвят.

Тогава единственото решение е изработка по поръчка. Така ще получите мебел, която е не просто идеална като размери, но и дизайнерско решение, което ще бъде уникално. Гардеробът е преди всичко функционална мебел, заемаща доста голямо пространство. Това налага да се обмисли много добре как ще изглежда външно, какво ще бъде вътрешното му оформление и от какви материали ще бъде изработен.

Предимства на гардероба, направен по индивидуална поръчка

На мебелния пазар оперират не само големи компании, но и малки производители, готови да реализират всяка идея на своите клиенти. Именно към втория тип производители трябва да се насочим, ако искаме да ни бъде изработен гардероб, който се вписва перфектно в някое специфично пространство.

Предимствата на гардероба, изработен по индивидуален проект, са няколко:

  • Точни размери, отговарящи на площта и архитектурните особености на стаята;
  • Избор на материал и цвят, които отговарят на критериите за качество и са в синхрон с останалите мебели;
  • Създаване на собствен дизайн – с клиента често работи дизайнер, който ще проектира всеки детайл според неговите желания;
  • Изпълнение на поръчката в договорения срок;
  • Монтаж на място – особено нужна услуга при вградените гардероби.

Като форма и дизайн гардеробите с плъзгащи се врати се срещат в няколко варианта: свободностоящи, вградени в стената, ъглови и комбинирани. Доста често грдеробите се изработват под формата на модулна система , състояща се от база и надстройка. Когато гардеробът се прави по поръчка, клиентът решава какво да бъде вътрешното оформление – отделения с рафтове и закачалки, наличие на чекмеджета и т.н.

Какво бихте могли да изберете?

В едно помещение могат да се изберат няколко варианта за гардероб, в зависимост от неговата площ и предназначение. Свободните ъгли могат да се използват рационално с ъглов дизайн, както и да се добавят няколко допълнителни зони за съхранение на бельо, аксесоари и др. Най-важно за избора на големината и дизайна е местоположението на гардероба.

Гардеробите най-често присъстват в антрето и за спалнята. За предверието на своя апартамент можете да поръчате вграден гардероб, по възможност с огледални врати, който ще увеличи оптически тясното пространство. Тъй като в антрето се оставят връхните дрехи, трябва да обсъдите с производителя колко отделения за закачалки могат да се обособят.

В спалните гардеробът обикновено заема най-дългата стена. Големината му зависи както от наличната площ, така и от желанието на поръчителите. В семейните спални гардеробите се използват от двамата съпрузи, което налага да се обособят равен брой еднакви отделения „За него и за нея”. Така дрехите няма да се смесват, което е потенциален повод за конфликти.

Добрите фирми, предлагащи мебели по поръчка, каквато е марката Casa Baleno, изработват и малки гардероби за детска стая. Те са здрави, често направени от масив и с много свежа и привлекателна визия. Удачно е техният дизайн да включва и отделение за играчки, каквото добрият производител може да добави.