Свежи идеи за интериора на кухнята

20 мар., 2023

Свежи идеи за интериора на кухнятаВсяка домакиня си мечтае за основен ремонт на кухнята поне през 5 години. Това се дължи не само на непостоянния характер на жените и тяхното отлично чувство за естетика, но и на спецификите на самото помещение. Стаята, в която ежедневно се приготвя храна, бързо се захабява и придобива непривлекателен вид. Не бива да забравяме и фактора мода. В интериора тя е не по-малко взискателна отколкото в облеклото.

В тази статия ще разгледаме някои свежи идеи за интериора на кухнята, които могат да се реализират дори при ограничен бюджет. Добрата новина е, че съвременните материали предлагат невероятна лекота на използване. За инсталирането на повечето от тях, не са нужни майстори, нито пък основно почистване на цялото жилище след завършване на ремонта.

Нямате пари за смяна на кухненските шкафове – имаме страхотна идея

Когато не можете да си позволите да смените старата кухненска мебелировка, можете просто да промените външния ѝ вид с помощта на самозалепващо фолио. Фолиата, предлагани на съвременния пазар, са изработени от здрави и устойчиви материали на основата на PVC. Те са миещо се покритие, с което ще защитите ПДЧ материала на шкафовете от гниене.

Самозалепващо се фолио можете да закупите буквално от всеки магазин за строителни материали, но ако държите на качеството, трябва да посетите онлайн магазин Дегрец или физическия обект на компанията, ако живеете в региона на гр. Попово. Там ще ви предложат невероятно разнообразие от самозалепващи фолиа в богат асортимент от цветове и декоративни дизайни.

Фолиото е нискобюджетно решение, с което се работи лесно и бързо. С добре подбран декоративен принт можете с лекота да „излъжете’’ окото, че старите кухненски шкафове са изработени от висококачествено естествено дърво. Ако един ден все пак успеете да смените старите мебели, няма да съжалявате, че сте похарчили много пари за временно освежаване на кухненския интериор.

Кухненският гръб – акцент във всяка кухня

Дразнят ли ви старомодните плочки по стените на кухнята? Можете да ги замените с по-евтин и лесен за монтиране вариант – декоративно пано. Паната, предлагани от въпросния магазин, се отличават с безупречно качество и невероятна естетическа стойност. Изборът от декори е наистина невероятен. Различните модели ще се впишат добре във всеки кухненски интериор.

Какво представлява декоративното пано? Това е монолитно покритие, което можете да закупите в два стандартни размера: 61 cm x 2.44 m х 3 mm  и 61 cm x 2.80 m х 6 mm. Можете също да поръчате паното във вариант по ваши (нестандартни) размери. Плоскостите се изработват от MDF с водоустойчиво PVC покритие.

Монтажът е лесен и чист. За целта се използват специални монтажни лепила, които не отделят неприятна миризма и прах, какъвто имаме при приготвяне на специалните смеси за инсталиране на керамични плочки. Кухненският гръб, реализиран с помощта на декоративно пано, е здрав, термо и удароустойчив, както и устойчив на намокряне. Цената на различните модели пана варира, но е в пъти по-ниска от тази на класическата стенна облицовка.

Кухнята във вашия дом може да се освежи и модернизира по много начини, благодарение на новото поколение декоративни материали. Там можете да инсталирате също миещи се 3D тапети, PVC ламперия, а също и миещи се плоскости за таван от екструдиран полистирол. Знаейки къде да пазарувате, е повече от лесно да трансформирате напълно интериора на своята кухня за кратко време и с малко пари.