Сватбен грим

15 окт., 2022

Сватбен гримВ деня на своята сватба всяка дама иска да изглежда изключително красиво. Както в приказките момичетата искат да се превърнат в принцеси поне за ден. Всяка жена е знае как малко козметика променя външния вид, дори изражението на лицето.

За вашия сватбен грим се доверете единствено на гримьора си.

Но подготовката за сватбен грим е един изключителен случай. Поради тази причина мили дами, трябва да бъдете много внимателни как ще подходите в избора си на сватбен грим. Внимателно се посъветвайте с вашия стилист.

Практически, всеки човек има малки недостатъци и да се намери жена с идеално като пропорция лице, е почти невъзможно. Ако Вие сте едно от тези момичета с малки недостатъци, това не трябва да Ви притеснява, модерния грим може драстично да промени вашата визия.

Малките дефекти могат да бъдат умело скрити, а достойнствата на външността Ви които безусловно всяка дама притежава ще се появят в целия си блясък.

Във всяка булка като че ли има нещо загадъчно,тайнствено и привлекателно което чака да бъде подчертано с красив сватбен грим. Това е и основната задача на сватбения гримьор.

На първо място, сватбения грим се основава на използването на професионална козметика за сватбен грим. Вашия гримьор, трябва да има изтънчен вкус,така че да може да подчертае красотата Ви, но с възможно най-малко използване на козметика.

Целта е да изглеждате възможно най-естествено. В сватбения грим се препоръчва да няма силни цветни акценти, за да може образа на булката да е лек и хармоничен .

Много важно е и качеството на сватбената козметиката. Сватбения грим не трябва да се разваля от ядене, пиене или целувки, грима трябва да остане свеж през целия така важен сватбен ден за всяка девойка. Ето защо, сватбените гримьори използват грим, който е преминал различни тестове и отговаря на най-високите изисквания.

Булчински грим – това е не само гримиране, а комплекс от важни действия които въплъщават образа създаден от сватбения гримьор на базата на вашата естествена красота. Например, трябва да изберете своята прическа в зависимост от формата на лицето. С цвета на очите и цвета на косата си се съобразете когато избирате тена на лицето си.

В допълнение, не забравяйте че освен сватбения грим, един от ключовите елементи за вашия сватбен ден е избора на подходяща сватбена рокля.

Задължително идете на пробен сватбен грим при сватбен гримьор няколко дена преди сватбата! Така ще имате представа как работи гримьора ви и в какъв стил и въплащение иска да ви представи. Много често срещано е вашия сватбен фризьор и сватбен гримьор да работят заедно, но напълно приемливо също е това да бъде един и същи човек – вашият стилист.

Съвети за сватбен грим

1. Скъпи момичета, не подстригвайте косата си преди сватбата! Доверете се на вашия коафьор, който ще избере специално за вас най-добрата сватбена прическа за вашата сватба.

2. Започнете да подготвяте лицето си за сватба в аванс – не по-малко от месец и половина преди важната дата. Сутрин почиствайте лицето си с щадящи средства, използвайте хидратиращ крем за лице, гел или почистващо мляко.

3. На клепачите нанасяйте гел или крем около очите ( обикновен крем за лице няма да подейства добре), втривайте крема с леки масажиращи движения в нежната кожа на клепачите за да я подхраните.

4. Вечер задължително премахвайте дневния грим.

5. Един път седмично задължително си правете почистваща маска за лице.

Следвайте тези съвети за сватбата и ще бъдете неотразима на вашия сватбен ден!