Прическа с ретро преса

16 окт., 2022

Какво всъщност представлява така популярната и модерна ретро преса за коса? Как да я използвате и каква прическа с ретро преса да си направите. Всичко това ще разберете ако прочетете нашата статия.

Прическа с ретро преса

Прическа с ретро преса за коса: всъщност това е масово използваното наименование на тройната преса за коса, добила популярност в момента покрай модата на ретро прическите. Оригиналните прически на вълни са от 60-те години на миналия век, дори в момента има коафьори които ги правят „ръчно“ но това е доста трудоемко, прави се със „щъркели за коса“, за да се постигне ефекта на вълните.

Ретро пресата за коса, е инструмент с който можете да постигнете бегло копие на оригиналната прическа от 60-те, но както знаем, всичко ново е добре забравеното старо. Така че, съвременните коафьори са намерили как да наподобяват максимално ретро прическите, дори са развили идеята им.

Оригиналната прическа на вълни от 60-те е официална и прилепнала към главата, а в момента това което е наречено „прическа с ретро преса“, е изменено в коса спусната и падаща свободно около лицето. Тази прическа наподобява вълните за които вече ви споменах, но реално повече се доближава и прилича на ретро прическите от диско ерата на 80-те и 70-те години.

80-те години и стила на прическите от тогава може би се завръщат с пълна сила, но обема на 70-те е нещо към което момичетата се стремят още повече и с пълна сила. За да постигнете стил от диско ерата на фамозните Earl Simms of Kramer & Kramer, разгледайте снимките за да разберете как да направите обем на косата си за една диско нощ в града.

1. Стъпка: Започнете с чиста и права коса.
2. Стъпка: Разпределете косата си на участъци ( както разрязвате кората на портокал и оформяте участъците)
3. Стъпка: С пресата за коса стиснете участък който сте отделили, като започвате от главата към края на косата.
4. Стъпка: Започнете с този участък от косата си който е най-отдолу, като постепенно обработвате този над него. Накрая завършвате с участъка който е най-горе и над всички.
5. Стъпка: Обработвайте всеки кичур с лак за коса, за да запази формата си след обработката с пресата за коса.
6. Стъпка: Повторете процедурата с отделните участъци на цялата коса.
7. Стъпка: Прокарайте пръсти през косата си за да разделите и разпилеете отделните части в красива прическа.
8. Стъпка: Резултата е красива диско прическа на вълни с „ретро преса за коса“.