8 съвета за хубава коса

20 окт., 2022

Съвети за хубава косаПрочетете 8 лесни съвета за поддържане на перфектна и хубава коса само за няколко дни. Има ли някой, който да не приеме няколко прости съвета, за да има перфектна коса само за няколко дни?! Отговорът е НЕ.

Спазвайки тези съвети за хубава коса вие ще имате гарантирано блестяща и красива коса.

Всеки иска да получи с магическа пръчица красива нова прическа, която да го отърве от загуба на време и излишно напрежение. Ние Ви предлагаме няколко лесни съвета за хубава коса:

1. Акцентирайте върху храненето. Балансираното хранене не само ще ви носи удоволствие, но и куп други предимства като свежест на кожата, перфектна и лесна за поддръжка коса. Протеини, витамини и минерали са съставките, от които всяка коса има нужда.

2. На второ място е хигиената. Бъдете много предпазливи. Мръсотията върху скалпа на главата ви може да причини образуването на гъбички, развъждането на въшки или заплитане на косата, които са последното, което бихте искали да имате. Сресването най-малко два пъти дневно е задължително. То подобрява кръвообращението и оросяването на мозъка.

3. Винаги оставяйте косата ви да съхне по естествен начин, така запазвате хидратацията й и удължавате живота й. Подсушавайте я добре с хавлиена кърпа, след което леко оформяйте и вече може да излезете.

4. Използвайте балсам, той е добър за по-добра текстура и обем на косата, защитава косъма от замърсявания и вредните фактори на околната среда. Изберете този, който най-много подхожда на вашия тип коса.

5. Отървете се от цъфналите краища. Редовното подстригване е добър начин да поддържате добър външен вид и да се предпазите от косопад. Сплитането на косата води до забавяне растежа на косата и до косопад.

6. Стила на косата е сред водещите фактори на косата. Плитките и пони опашките са страхотен вариант, косата изглежда чудесно, но не забравяйте, че тя се нуждае и от кислород. Пускайте свободно косата си поне 2-3 пъти седмично, по този начин и растежа й ще се ускори.

7. Вашето тяло, както и косата се нуждата от здрав сън. Здравия сън, пълноценното снабдяване с кислород, отпускането на мускулите могат да дадат едно пълноценно подобряване и подхранване на косата. Масажа на скалпа на главата е задължителен и води до страхотни резултати.

8. Най-накрая, но не на последно място е пиенето на много вода. Водата пречиства тялото от токсини, хидратира и възстановява. Не се ограничавайте в приема на вода, тя е полезна за всяка клетка в тялото ви.

И като заключение ще добавим само, че спазвайки гореспоменатите съвети вие ще имате гарантирано блестяща, красива и много привлекателна коса.