Прическа спрямо формата на лицето

20 окт., 2022

Вижте 6 типа женски лица и подходящите за тях прически спрямо формата на лицето. Изберете правилната прическа и вие ще изглеждате много добре!

Прическа спрямо формата на лицето

Ако избирате нова прическа, помнете че за да се получи хармонично излъчване а Вие да изглеждате още по-красиви, трябва да се постараете лицето ви да се доближава визуално максимално до овалната форма.

Жените с издължено лице, не трябва да си правят къси прически, визуално лицето ще изглежда още по-издължено. Ако имате и много голямо чело, много добре ще ви стои прическа с бретон.

За момичета със сърцевидна форма на лицето или почти овална форма, остра брадичка и широко чело, добре ще стои прическа която визуално стеснява челото, например прическа с бретон или спуснати къдрици и коса разделена на път по средата на челото.

Кръглото лице се доближава доста до идеалната овална форма на лицето. За този тип не се препоръчва високо подстригана коса, а прическа която закрива от двете страни част от лицето.

За правоъгълна форма на лицето идеално подхождат меки къдрици които смекчават резките черти на лицето и придават женственост.