Средиземноморски круизи през зимата

15 сеп., 2021

Средиземноморски круизи през зиматаМорските пътешествия по Средиземно море са актуални както през лятото, така и през зимните месеци. Няма значение по какъв маршрут ще пътувате и по кое време на годината – на корабите, осъществяващи средиземноморски круизи никога не е скучно. Всеки сезон има своите предимства, а най-хубавото на зимата е, че е много спокойно. Пристанищата са тихи, няма я шумната туристическа суетня, а времето на юг е все така хубаво и приятно.

През зимата го няма палещото слънце на южните пристанища, времето е разкошно, няма студ, няма и жега. Посещенията по местните забележителности и музеи са спокойни, няма я обичайната блъсканица и човек може да разгледа всичко с удоволствие, а не просто да огледа набързо. Точно това спокойствие привлича ценителите на музейни артефакти и исторически забележителности да се записват на морски круизи през зимата. Палермо, Неапол, Рим са особено очарователни през зимата, когато тихите площади са свободни от туристически тълпи.

Очарованието на Марсилия е съвсем различно, когато уличките са спокойни и човек може да усети наистина, че се намира във Франция, без да е смущаван непрекъснато от усмихнати японци с фотоапарати. Една от основните точки по маршрута на всички атрактивни круизи са испанските острови. Дори и времето да не позволява, да се порадвате на плажовете на Майорка и Канарските острови, то на кораба има покрити басейни, така че никой няма да е ощетен, ако има желание да поплува.

Повечето круизни лайнери имат покрити басейни, а също и множество други атракции, за развлечения и удоволствия. През зимата почивката на кораба е също толкова пълноценна, както и през лятото, но цените са много по-ниски. Голяма част от туристите, които вече имат опит с пътувания по море, специално търсят оферти за изгодни средиземноморски круизи през зимните месеци.

На юг зимата не е студена,  особено ако круизът е през април или през октомври. Тогава времето е най-приятно, става за плаж, а все още тълпите от туристи не са превзели южните плажове. Който реши да се възползва от атрактивните оферти на туроператорите за зимни круизи, със сигурност ще оцени спокойствието и комфорта на една наистина пълноценна почивка.