Смехът от вицове е полезен за здравето!

15 сеп., 2021

Смехът от вицове е полезен за здравето!Хормонът серумен кортизол се отделя при силно стресови ситуации в по-големи количества, намалява в тъканите количеството си, по този начин организма предпазвайки. Смехът от вицове до образуването на антитела също води, които активността на имунната система повишават и тялото предпазват или бързото му справяне подпомагат и на различни болести преодоляване – затова много не се замисляйте, а разкажете на близките си хора някои смешни вицове, в сайта прочетени, с ясното съзнание, че ще подобрите така настроението им и те дори видими индикации да не дават за това, добре се чувства тялото им, независимо, че несъзнателно протичат положителните процеси.

В Япония показва проучване, че активният смях спомага дори на кръвната захар за понижаване, при диабетици главно. Учени от Ибараки с 19 души експеримент са провели, като намаляване са установили на концентрацията в кръвта на захар след вицове и хранене. Същото влияние оказват вицове и върху здравите хора, защото същата забавна лекция, състояща се най-вероятно от смешни вицове в голямо количество, на хора е била изложена, които от заболяването не страдат.

Кръвообращението повлияно бива също от смеха, при разказване на вицове например. Като резултат от същия експеримент, в който са пуснати  на хора комедия и драма, съответно при втория филм силно се свиват кръвоносните съдове, докато първия когато гледат, са нормални показателите и кръвообращението не е  повлияно отрицателно.

Освен че смехът от вицове намалява на стресовите хормони образуването, както загатнато бе, той способността на имунната система засилва и редица сезонни болести да преборва, като и броят на клетките се увеличава, отговарящи за унищожаването на вирусни бактерии и тумори; разширяват се кръвоносните съдове и се подобрява кръвообращението. Оздравителния процес бива стимулиран от увеличеното кислородно количество в кръвта, като резултат от вицове и интензивен смях.

Смехът, например от вицове  причинен, на различни мускулни области от тялото добре повлиява, диафрагмата например, коремните и лицеви мускули, на краката дори и гърба. Тук за смях става дума обаче, траещ повече от 30 секунди, лека пареща болка за да се усети в повлияните мускули, което на положителното въздействие е индикатор. Причинителите на смеха много и различни могат да бъдат, например – вицове, шеги, гъделичкане или друг физически контакт.