Ръководство за намиране на най-добрия аромат

17 ное., 2022

Ръководство за намиране на най-добрия ароматИма жени, които мразят парфюмите, защото имат мигрена, причинени от тях.

Парфюмеристът Кристофър Бросус също мрази парфюмите, но поради съвсем различна причина. Преди работел като таксиметров шофьор и често получавал сълзене и парене на очите, главоболие, дори гадене. В един момент установил, че причината за това е въздействието на парфюмите, които си слагали возещите се дами. Категорично решил да промени това и след няколко години Бросус започнал работа в парфюмерийната индустрия заедно с хора, които анализирали ароматите и да откриват съставките им със специална технология.

Сега Бросус оглавява CB I Hate Perfume , независима марката аромати с витрина в Бруклин, посветена на производството на аромати, които хората действително могат да понасят. Според него мнозина искат да притежават парфюм, но парфюмерийната промишленост не може да им предложи това, което те искат.

Бросус има сериозен поглед върху вътрешната дейност на парфюмерийната индустрия. Той отговаря на въпроса на милиони хора: Как да изберем точния аромат? Според Бросус не всички аромати, които харесвате са хубави.

Той иска хората да могат да използват и тези аромати, които не се свързват с разбирането за „парфюм!“. Някои хора обичат миризмата на плесенясали мазета. Странно? Бросус твърди, че това е следване на емоциите. Споменът се свързва с емоционален отговор от миризмата в даден момент. При силна емоционална реакция, мозъкът записва най- трайно и запомня миризмата, която е преобладавала в този момент.

Преди да започнете с избора на парфюм, помислете спомняте ли си аромат, който сте обичали в определен етап от живота си. Помислете и защо тази миризма е толкова приятна за вас, как сте се чувствали, докато сте я усещали. Направете списък на тези ароматни спомени и вече можете да започвате. Трябва да пробвате само по един парфюм на ден.

Усетете аромата от бутилката на първия. Ако ви хареса, напръскайте от него върху попивателна хартия и го миришете през целия ден. Сложете го на плота, в чантата си и дори идете до магазина с него. Усетете аромата му във всяка ситуация и обстановка. Ако в някой момент не ви хареса, то това не е вашия парфюм.

Ако установите, че ви харесва аромата от хартията след един ден, се върнете в магазина и напръскайте кожата си. Повторете същия процес и дайте време на аромата да попие в кожата. Ако продавачите са прекалено нетърпеливи да ви продадат, знайте, че вие сте там, за да направите себе си щастлив – не тях.

Наистина процесът за избор на правилния парфюм е доста продължителен, но пък е ефективен. Така ще притежавате наистина любимия си аромат, а не парфюм, за който сте платили цяло състояние, защото е модерен, но не ползвате, защото ви се вие свят от него.

Източник: https://justproveit.bg/