Почивка на родното Черноморие – защо офертата продължава да бъде актуална?

20 май, 2022

Почивка на родното Черноморие – защо офертата продължава да бъде актуалнаВ последните години се установи една нелогична и странна тенденция, а именно – изборът на все повече българи да почиват в гръцки или турски курорти. Тази настройка у българския летовник се дължи изцяло на лошите туристически условия, предлагани от родния хотелиерски бранш. Решението по никакъв начин не е продиктувано от по-добрите климатични условия в съседните страни. Напротив, българското Черноморие си остава най-благоприятното място за почивка.

Защо родните черноморски курорти нямат аналог в съседните страни?

България е райско кътче, що се отнася до природни дадености, климат и условия за туризъм. Тази картина е най-ярко представена от морските ни дестинации, предлагащи на всекиму най-добрите възможности за почивка и релакс. Има курортни селища, подходящи за младите купонджии, както и комплекси, които са идеалното място за почивка на семейства с малки деца.

За хората от третата възраст също е осигурена перфектна възможност за отдих, комбиниран с лечение на едни от често срещаните дегенеративни заболявания. Такова място е Поморие, добило международна популярност с балнеолечебните си центрове. Между другото, ако искате да се откъснете от шумната тълпа курортисти, апарт хотел Penelope Palace е може би най-доброто място за отдих и възстановяване на здравето през летния, а и през зимния сезон.

Ако трябва да изтъкнем само едно единствено предимство на родните пред чуждите летни курорти, то това определено е климатът. Той остава един от най-благоприятните в нашия географски регион, предлагайки поносими температури през деня и приятна прохлада през нощта. Обикновено не се налага използването на климатик нощем.

Луксозни хотелски комплекси – начин да почивате комфортно

Българското Черноморие създаде прекрасни условия за комфорт и развлечение чрез нова, изградена по западен стандарт хотелска база. Макар да роптаем срещу презастрояването на плажната ни ивица, същевременно предпочитаме да летуваме в хотел, разположен на първа линия на плажа.

Не само красивата гледка, но и близостта на плажа е от огромно значение. Днес все по-малко хора са склонни да правят дълги преходи от хотела до плажа и обратно. Това е особено валидно за семействата с малки деца. На младите семейства с деца е предоставено и друго изключително предимство – възможността да наемат апартамент.

Така наречените апарт-хотели ви позволяват да си създадете уединено семейно кътче, дори когато се намирате далеч от дома. Апартаментите са обзаведени с кухня, оборудвана с основните домакински уреди. Приготвянето на вкусна домашна храна е начин да се следва предпочитаният режим на хранене, като същевременно се спестят и доста пари.

Почивайки у дома си спестяваме формалностите при преминаване на граници

Световната пандемия и свързаните с нея административни актове направиха преминаването на граници сложно, скъпо и изпълнено с множество ненужни условия. Защо да си причинявате всичките усложнения, след като можете да летувате в чист, приятен и предлагащ всички възможни удобства курорт. За да почивате на родното море не са ви нужни сертификати, тестове и редица други документи.

По-лесно е да си създадете гъвкав график за лятната ваканция. Резервациите все още могат да се направят в разгара на активния сезон. В луксозните хотели, какъвто безспорно е Penelope Palace, ще ви предложат безброй начини да се поглезите – СПА процедури, голям басейн на територията на комплекса, вкусна храна и преди всичко близостта на морето, което ще чувате, вдъхвате и виждате от хотелската си стая.