Оригинален подход при избора на подарък за бебе – защо е толкова важно?

15 дек., 2021

подарък за бебеКогато в един дом се появи нов живот, това е повод за искрена радост. Близки и приятели бързат да отрупат малкото човече с подаръци, като голяма част от тях са под формата на пелени, бебешки дрешки и други практични принадлежности. В тази практика няма нищо лошо, но няма и капка креативност. Нека разгледаме защо е важно да покажете оригинален подход, избирайки подарък за бебе.

Подаръкът ви може да се превърне в семейна реликва, но може да бъде и напълно забравен

Никога не забравяйте, че подаръкът ви може да се превърне в скъпа семейна реликва, но може да бъде и напълно забравен, след изпразването на опаковката с памперси. Едва ли ви е безразлично дали ще останете част от семейната памет, или ще бъдете забравени бързо, точно както подаръка си. Затова е важно да вложите цялата си любов и креативност при избора на подарък за бебе.

На първо място е важно да намерите подходящото място за пазаруване. В магазините за бебешки стоки няма да откриете това, което ще стопли истински сърцето на младите родители. Днес аксесоарите и принадлежностите, нужни при отглеждане на дете, са толкова много, че съществува риск да подарите нещо, което родителите са закупили още преди появата на детето.

Понякога дори самото представяне на подаръка е напълно достатъчно. Един от утвърдените онлайн магазини за подаръци – Baby Bouquet – предлага уникални букети от бебешки дрешки. Те са изработени специално за най-близките хора, които държат да осигурят гардероба на бебето за първите месеци от неговия живот.

Букетите са толкова оригинални, че със сигурност такъв подарък ще остане в спомените на младото семейство години наред. Аранжировката е професионално направена. Използват се висококачествени дрехи, произведени в Европа. Дрешките се сгъват по начин, който ги кара да заприличат на пищен букет от рози. За още по-голяма прилика, се подреждат в красива голяма кошница.

Съобразете подаръка с повода – това е задължително

Не е толкова важно дали подаръкът ви ще е скъп и луксозен, а дали съобразително избран. Например, за кръщене е чудесна идея да подарите гравирано златно/сребърно кръстче с инициалите на малкия кръщелник. Друга добра идея за този повод са цилиндрите за съхранение на кръщелно свидетелство.

На самото изписване на бебчето от родилния дом е удачно да подарите гривна с червен конец против уроки. Днешните червени конци нямат нищо общо с онези, които бабите са връзвали на ръцете на нашите родители. Тези амулети са превърнати в красиви бижута, декорирани със сърчица, мъниста и плочки за гравиране. Вземете две такива гривни – майките също се нуждаят от защита.

Покажете персонално отношение

Понякога, получавайки някакъв сувенир за подарък, се питаме дали хората не ни поднасят нещо, което е било подарено на тях самите. Тази практика не е изключение, но е добре да се следва единствено в случаи, когато поводът е неформален, например, просто сте поканени на гости и не искате да отидете с празни ръце.

Когато подаръкът е предназначен за малко дете, той трябва да е избран персонално за него. Как да уверите родителите, че това е така? Като поръчате да го гравират. Подаръците, предлагани в Baby Bouquet в голямата си част подлежат на гравиране – още една причина да посетите този магазин, когато в семейния ви или приятелски кръг се появи нов член.