Как да изберем правилния костюм за абитуриентски бал

15 апр., 2022

Как да изберем правилния костюм за абитуриентски балБалът като възможност да се откроиш

Абитуриентският бал е това събитие, което най- много вълнува всички подрастващи младежи, защото именно това е моментът, в който те могат да сложат край на безгрижния ученически период и да посрещнат зрелия живот чрез бляскава последна вечер.

Начинът, по който ще изглежда на бала, определено вълнува всеки, а изборът на правилния костюм за момчетата има ключова роля във външния вид и му придава завършеност. Но как да изберем подходящия за нас?

Предпочитания

На първо място трябва да се съобразим с личния си вкус, тъй като това е най-важното събитие в живота ни досега, следователно, трябва да се чувстваме удобно в кожата си и дрехите, които носим. Спрямо вижданията ни за перфектно завършен вид, можем да разграничим дали искаме официален костюм, блейзър или смокинг. Ако желаем да имаме по- изтънчен и изпъкващ костюм би следвало да се насочим към смокинга като вариант. Ако пък искаме “разчупен” външен вид, блейзърът е нашата опция. Класическият костюм е най- предпочитаната визия- елегантност, класа и традиция на едно място.

Модните тенденции

Следващото, на което обръщаме внимание след личните ни предпочитания, са модните тенденции в момента. Именно те определят модерния вид облекло, който да се открои и да направи притежателят му център на вниманието.

Всеки бален сезон определя своите фаворити във визията, като от съществено значение е детайлът. През последните години все по- често се срещат и предпочитат флоралните мотиви, независимо дали са част от сакото, елека, ризата или вратовръзката/папионката. Разбира се, никога няма да излезе от мода класическият тъмен костюм, дали в тъмно синьо или черно, съчетан със светла риза, която да придаде свежест и да контрастира- вечната класика!

Цветове

Изборът на основен цвят и съчетанието му с вторични такива са изключително важен елемент от избора на правилният костюм. На първо място отново е важно да определим кои тонове предпочитаме- студени, топли, и да изберем конкретни цветове, които според мнението на нас и наши близки ни отиват.

За по-класически и изчистен вид е добре да се придържаме към традиционните неутрални цветове- черно, синьо, графитено сиво и бяло, които можем да съчетаваме помежду си и да използваме за бъдещи официални поводи.

Ако обаче искаме да заложим на по-смел външен вид и да се превърнем в център на вниманието в бляскавата бална вечер, можем да си създадем по- нестандартен външен вид, съчетание от интензивните цветове.

В този случай, за да не прекалим и пародираме костюма е правилно да направим симбиоза от неутрален цвят сако и панталон, които да съчетаем с флорален мотив риза и аксесоари, например. Карето също е атрактивен вариант за нашата официална екстравагантна визия.

Дамата

Ако имаме половинка, с която ще се представим пред училищното общество и ще прекараме абитуриентският бал, то е важно облеклата ни да си отиват- както цветово, така и стилово. Например, ако дамата ни е със строго официална рокля с дължина до земята, то следва и нашата визия да бъде класическа и обрана.

В този случай блейзърът не би бил най- подходящият вариант за нас и е добре да се насочим към смокинг или официален костюм. И обратното, ако дамата ни има не толкова официално облекло, изборът на смокинг ще бъде не на място.

Определянето на цветовете има ключова роля в съчетанието на мъжката и дамската визия и придаване на нейната завършеност.

Тук отново имаме поле за изява и можем да рамкираме себе си в неутрални цветове или да поиграем с въображението си и да експериментираме, като е важно да постигнем консенсус помежду си, да се ориентираме към такива цветове, които ще отиват и на двама ни и не на последно място да не прекаляваме с крещящи и пародийни визии.

Нека обобщим

За изборът на правилният костюм за нас е важно да следваме както собствената си интуиция и предпочитания, така и да обърнем внимание и на външни фактори като модни тенденции, съчетанието на цветове и обективно мнение на наши близки хора, което да ни гарантира, че не прекаляваме или не сме безлични с визията си.

Тази статия е разработена в партньорство с Carducci – водещ бранд мъжки костюми. Разберете повече за модните тенденции на 2022 година и изберете вашият костюми за бал на нашия сайт или в някой от нашите физически магазини.