Бременност и СПА

29 юли, 2021

Бременност и СПАГотови ли сте да поглезите „дивата” в себе си с един СПА ден само за вас? Запознайте с основните СПА правила за двама.

Първи триместър

ДА Споделете голямата новина още когато си записвате час за СПА процедура. Само така персоналът ще е в състояние да ви помогне и да ви насочи към подходяща процедура. Основно избягваните при бременност са процедурите с висока температура (парна баня, сауна, вана с подводен масаж, термоактивна терапия), както и тези, при които се използват билки и растения, потенциално опасни за бебето.

НЕ забравяйте да предупредите терапевта, ако страдате от сутрешно гадене. Така той ще се постарае да ви приеме в добре проветрена стая и ще избягва силно ароматизираните продукти, обикновено прилагани при СПА процудери.

Втори триместър

ДА Подарете си СПА процедура за лице – основната й цел и полезен ефект е отпушване на порите на лицето, което е особено подходящо при засилената опасност от акне, причинено от повишената хормонална активност в организма по време на бременност.

НЕ се доближавайте до солариума. Вредата от изкуствения тен е повече от ясна по принцип, а по отношение на бременността има и допълнителни нежелани ефекти: топлината, която не е препоръчителна за бъдещата майка и подсилването на нарушенията в пигментацията, известни като „маска на бременността”.

Трети триместър

ДА Сега е време да се погрижите за краката и най-вече ходилата си – масаж и педикюр биха били идеални за целта. На този етап от бременност най-вероятно вече ще е невъзможно сами да лакирате пръстите на краката си, така че оставете това на професионалист.

НЕ пренебрегвайте корема. Вместо това, подарете му овлажняващи процедури или може би лек пилинг. Това ще ви помогне да се отървете от мъртвите кожни клетки от „разтегнатия” участък, а и ще намали сърбежа по корема, типичен за края на бременността.