Автоаксесоари, които е хубаво да имате в автомобила си

13 мар., 2023

Автоаксесоари, които е хубаво да имате в автомобила си

Всички водачи, запознати с правилника за движение по пътищата, знаят кои са задължителните атрибути, които трябва да присъстват във всеки автомобил. След като вече имате: пожарогасител, комплект за първа помощ и знак за аварийно спиране, е хубаво да си набавите и някои допълнителни (опционални) авто аксесоари, които ще направят пътуването ви по-комфортно и безопасно.

Кои са тези полезни аксесоари за автомобила ви, ще разгледаме в следващите редове.

Стойка за мобилен телефон – полезен аксесоар с важна роля за вашата безопасност

Стойките за смартфони са продукт, който можете да закупите буквално навсякъде, но има и специални разработки, притежаващи значително по-голяма функционалност. Това просто приспособление ви позволява да използвате телефона си, без да ангажирате ръцете си и да се разсейвате от пътя.

Можете да закупите модел, който се монтира на автомобилното табло или от вътрешната страна на предното стъкло. Така ще можете да управлявате по-лесно устройството и да наблюдавате дисплея му, ако използвате телефона като навигатор. В магазините за автоаксесоари като Тонекс 1 този продукт се предлага във всякакви вариации – от скъпи и усъвършенствани, до съвсем евтини и прости като дизайн.

FM модулатор – предпочитана алтернатива на автомобилното радио

FM модулаторът възпроизвежда любимата ви музика от мобилен телефон, флаш памет и карти с памет (MicroSD формат). FM предавателят се захранва от запалката в колата, а при някои модели може да служи и като зарядно за две мобилни устройства. Модулаторът разполага с USB порт, чиято сила на тока е 3А.

Устройството се свързва чрез Bluetooth. За да възпроизвеждате MP3 файлове, трябва да конфигурирате параметрите на FM предавателя за радио вълната, показана на екрана на устройството. FM модулаторът може да бъде полезен помощник по пътя ви към самоусъвършенстване. Докато чакате в задръствания можете да слушате интересни лекции. аудио подкасти и книги.

Видеорегистратор – от кои негови допълнителни функции можете да се възползвате?

Максимална концентрация – това качество е необходимо на всеки водач, докато шофира в натоварения градски трафик. Особено в опасните участъци и кръстовища още един чифт очи никога не е излишен. Тези устройства не само ви помагат да се чувствате по-защитени от закона, но също така, благодарение на наличието на редица допълнителни функции, правят шофирането много по-лесно.

Според дизайна им, DVR устройствата биват 2 типа: самостоятелни и такива, които се вграждат в огледалото за обратно виждане, като по този начин спестяват място на предното стъкло. Обикновено вграденият рекордер има 4,5-9 инчов екран.

В допълнение към основната камера, която заснема картина с Full HD резолюция (1920×1080) с широки ъгли на видимост, рекордерите са оборудвани с допълнителна задна камера, която ви позволява да следите пътната обстановка зад автомобила.

Наличието на GPS-модул във видеорекордера значително разширява неговата функционалност. GPS сензорът не само определя координатите на автомобила, но също така ви позволява да контролирате ограничението на скоростта, както и да предупреждава за приближаване на стационарни постове на КАТ или охранителни камери.

GPS-модулът регистрира текущата скорост на движение и координати, но също така уведомява водача за приближаване на стационарни видеокамери. Паметта на устройствата с GPS съхранява база данни за местоположението на такива „опасни“ участъци от пътя. За да добавите сами нови стационарни камери към каталога, трябва просто да натиснете един функционален бутон, разположен на кутията на устройството. За висококачествено заснемане DVR камерата е оборудвана със стъклена оптика и инфрачервен филтър.