Стани част от кампанията!

Твърдо вярваме, че за великите българки има място онлайн, в учебниците, в градската среда и навсякъде, където ще вдъхновят ново поколение от жени в науката, политиката, архитектурата, изкуството и публичното пространство изобщо. Само с общи усилия можем да гарантираме, че това ще се случи.

Виж как можеш да станеш част от кампанията.

 
 
demonstration.png

Организирай кампанията и в своя град!

Ще се радваме да ти помогнем да организираш кампанията „Паметни жени“ и на други места в България. За целта сме подготвили насоки, с които да започнеш.


Изображение от Freepik и Flaticon.

Участвай в анкетата!

Помогни ни да изберем историческата личност, на която да бъде посветен първият паметник на жена в София. Гласувай в анкетата ни до края на март! 


Изображение от Freepik и Flaticon.

Стани доброволец!

Ще имаме нужда от ентусиазирани и енергични доброволци, които да ни помагат във всеки етап от планираните акции. Регистрирай се за участие по-долу.


flag.png

Организирай редактон!

Организирай събитие или акция за добавяне на още информация за известни жени от българската история в Уикипедия.


Направи дарение!

Чрез тази кампания ще се опитаме да съберем средства и за изработката и поставянето на паметник на жена от българската история в София. За да дариш средства за него, направи дарение на БХК, в което трябва да посочиш, че искаш средствата да се използват за кампанията „Паметни жени“.


Публикувай банер на кампанията!

human-rights.png

Свали банер и го поставина твоя сайт с линк към официалната страница на кампанията womensmonth.org. Размерите, с които разполагаме, са следните: 728 х 90; 600 х 500; 300 х 250; 1456 х 180.