Crooked Cinema представя прожекция на "The Punk Singer" / by Bulgarian Helsinki Committee

На 8 март Crooked Cinema в подкрепа на иницативата "Паметни жени" организира прожекция на документалния филм "The Punk Singer" в Cush.BAR към Дом на киното. 

Документалният филм е посветен на феминистката и водеща певица в групата “Bikini Kills” Катлийн Хана. Тя е бунтарка, която ревностно отстоява мястото на жените в пънк музиката и никога не се поколебава да изразява публично мнението си. Тя е сред водещите фигури в американското феминистично пънк движение, което се заражда в началото на 90-те години във Вашингтон. Сред интервюираните музиканти във филма са Адам Хоровиц от “Beastie Boys” и Ким Гордън от “Sonic Youth”.

Снимки: Михаил Новаков

“Мисля, че битува едно особено разбиране за това, че когато един мъж говори истината, то той неизменно казва истината. Докато обратното – когато жената прави същото, тя винаги е посрещната от недоверие. Като жена всеки път чувствам, че трябва да преговарям за начините, по които ще бъде възприето моето мнение. Има едно вечно подозрение към “женските истини”. Подозрение, че жените преувеличават”. – Катлийн Хана

Повече информация за филма има на www.thepunksinger.com. Събитието се организира от Crooked Cinema и подкрепено от Български хелзинкски комитет.