Календар

 Кампанията ще посвети целия месец на жените в историята чрез дейности, включващи лекции, редактони, акции, изложби и други събития. Следете сайта на кампанията, както и каналите ни във Facebook и Twitter за новини около предстоящите събития.

 
 
woman (1).png

1-7 март

Популяризиране на историите на жените, борили се за утвърждаването на гражданските и политически права на жените в България, както и на жени, проправили пътя за други жени в сферата на образованието, правото, архитектурата, изкуството, науката и др. Научете повече тук.

 

8 март

Прожекция на филма The Punk Singer в Cush.BAR kъм Дом на киното. Повече информация тук.

Публикуване на инфографики относно борбата за достъп до образованието и изборните права.

 
flag.png

11 март

Провеждане на редактон "Паметни жени" в Гьоте-институт България. Повече информация тук.

 

15 март 

Провеждане на тайна акция в София относно липсата паметници, посветени на жени от историята ни. Очаквайте повече информация скоро!

 
politician.png

17 март 

Лекция на тема „Дружество на българките с висше образование - истории и следистории“ от 17 ч. в Нова конферентна зала на СУ „Св. Климент Охридски“. Повече информация тук.

 

23 март 

Прожекция на полския документален филм Women According to Solidarity в Полския институт. Повече информация тук.

 
freedom.png

25 март 

Феминистка разходка в София. Ще говорим за важни в исторически план женски фигури, за известни български феминистки, както и ще надникнем в историята на Движението за права на жените и полова равнопоставеност. Повече информация тук.