Кампания в 3 стъпки

Всеки, стига да е въоръжен с достатъчно ентусиазъм и търпение, може да стартира кампания за поставянето на повече паметници на исторически жени в своето населено място. По-долу ще намерите няколко съвета от нас как да започнете.

 
politician.png
rotated-right-arrow-with-broken-line.png

Стъпка 1 – събери фактите

Можеш да разбереш колко са паметниците и паметните плочи, посветени на жени, в твоето населено място, като изпратиш запитване до общината по Закона за достъп до обществена информация. Можеш да използваш този образец, ако не знаеш как да напишеш писмото.


Стъпка 2 – намери партньори

turn-right-arrow-with-broken-line (1).png

Винаги сме по-силни заедно! Намери съмишленици сред неправителствените и младежки организации, университетите, читалищата и училищата в твоето населено място. Свържи се с всеки, който смяташ, че би подкрепил такава кампания. Заедно ще имате повече успех при разговорите с общинските власти и набирането на средства за поставяне на паметник.


Стъпка 3 – стартирайте кампания в общността

Кампанията ви ще има успех, ако привлечете още граждани на своя страна. Създайте материали, с които да популяризирате темата сред тях, в медиите и в социалните мрежи. Ако нямате финансовата възможност за такива, използвайте свободно историите и илюстрациите, които ние вече сме създали. Свържете се с нас от формуляра по-долу, за да ви изпратим материали.


Ако имате нужда от подкрепа при организирането и провеждането на кампанията, можете да се свържете с нас по всяко време.